Košarica - 0,00 kn

Vaša košarica je prazna.

Opći uvjeti poslovanja odnose se na sve narudžbe i isporuke između Mali tragovi WEB SHOP i njezinih Kupaca koji kupuju putem web shop-a www.malitragovi.eu.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača te Zakonu o obveznim odnosima. 1.    UVJETI KUPNJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Na-ravni, Pribožič Dani s.p., Mali tragovi WEB SHOP, Gosposka ulica 27, 2000 Maribor, OIB: SI47632003, MB:6320112000, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Korištenjem ovih internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima. www.malitragovi.eu je registrirana domena tvrtke Na-ravni, Pribožič Dani s.p.

 

2.    NARUČIVANJE, POSTUPAK NARUČIVANJA I SKLAPANJE UGOVORA

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Za internet narudžbe iznad  700,00 kn dostava je besplatna.

Postupak naručivanja:

- Mali tragovi svojim kupcima nudi dječju obuću

- Klikom na proizvod kupcu se prikazuju detalji proizvoda i dostupne veličine. Klikom na željenu veličinu i klikom na simbol košarice proizvod se dodaje u košaricu

- Gore desno na web shop-u simboličan je prikaz košarice. Klikom na to polje kupcu se prikazuju trenutno izabrani proizvodi te po potrebi može izvršiti promjene

- Klikom na opciju Nastavi Kupac dolazi do koraka gdje upisuje Ime i prezime, Ulica i kućni broj, Mjesto, Poštanski broj, Država, Broj telefona i E-mail. Svi podaci osim E-maila su u ovom koraku obavezni. Kupcu koji je registriran navedena polja su unaprijed popunjena.

- Za sljedeći korak ponovno se klikne na opciju Nastavi i Kupac tu odabire način plaćanja. Načini plaćanja definirani su pod točkom NAČINI PLAĆANJA I POKLON BONOVI. Kada se Kupac odluči za način plaćanja klikne na opciju Nastavi.

- Kupac sada dolazi do predzadnjeg koraka narudžbe i Kupac ovdje može vidjeti odabrani način plaćanja i svoje osobne podatke te ih eventualno izmijeniti.

- Klikom na opciju Dovrši kupovinu Kupac zaključuje narudžbu.

- Kupac na e-mail prima automatiziranu potvrdu o narudžbi (Potvrda o narudžbi) Ugovor s Malim tragovima se realizira onog trenutka kada Web shop Mali tragovi pošalje naručeni proizvod i potvrdi slanje kupcu. Slanje se potvrđuje putem e-maila u kojemu se kupcu također dostavlja i račun za obavljenu kupnju. 

 3.    PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

U slučaju da naručeni proizvod nije na raspolaganju ili se iz bilo kojeg razloga ne može isporučiti, Prodavatelj će kupca obavijestiti (elektroničkim putem, pismenim putem ili telefonski) o navedenome. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke, otkazati narudžbu ili odabrati neki drugi proizvod. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, Prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku 14  dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako se Kupac odluči raskinuti ugovor prije nego je proizvod poslan na dostavu povrat sredstava biti će izvršen u roku 14 dana, kao i ako Kupac odluči otkazati narudžbu nakon što je ista poslana na dostavu a po primitku povrata te narudžbe od strane kupca. Navedeno otkazivanje i povrat uplaćenog iznosa vrijedi za narudžbe plaćene putem kreditne kartice, općom uplatnicom ili Internet bankarstvom, a ne vrijedi za narudžbe u kojim je odabrano plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja jer te narudžbe nisu plaćene sve do kada dostavna služba ne uruči proizvod kupcu. 

4.   NAČINI PLAĆANJA I POKLON BONOVI

Kupac plaćanje može izvršiti kreditnom karticom, općom uplatnicom ili Internet bankarstvom, gotovinom prilikom preuzimanja ili poklon bonom.

Kreditne kartice kojima se može platiti su: Visa, MasterCard.. Kod plaćanja kreditnom karticom račun kupca nije automatski terećen. Račun se tereti unutar jednog tjedna po izradi računa. Uslugu sigurnog Internet poslovanja nudi Pay Pall. Uplate općom uplatnicom mogu se izvršiti na šalteru Pošte, Fine, banke i sl. ili Internet bankarstvom. Ako Kupac odabere način plaćanja općom uplatnicom ili Internet bankarstvom proizvod se šalje tek kada Kupac izvrši plaćanje. Preporučujemo plaćanje u roku od 2 dana od dana primitka potvrde narudžbe kako bi izbjegli moguću rasprodaju robe. Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja vrši se kada dostavna služba dostavi paket kupcu. Kupac ne plaća proviziju za plaćanje po primitku. Platiti se može i poklon bonom koji je prethodno kupljen ili dobiven na poklon i aktiviran. Poklon bon se može kupiti u web shop-u. Plaćanje poklon bonom mogu obaviti samo registrirani kupci, a  vrši se upisivanjem bar kod s poklon bona na Blagajni. Odgovarajuće informacije se nalaze na bonovima. Poklon bon ne može se unovčiti za gotovinu, a mogući neiskorišteni dio poklon bona ne vraćamo te savjetujemo da Kupac kupi proizvode barem u vrijednosti poklon bona.

5.  CIJENA, DOSTAVA I TROŠKOVI DOSTAVE

Sve cijene izražene su u kunama i uključuju porez na dodatnu vrijednost i dodatne moguće troškove dostave. Dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 700,00 kn (uključujući PDV). Dostava robe vrši se dostavnom službom GLS.

Rok za dostavu je 1-5 radnih dana. Subota i nedjelja nisu uključene u vrijeme dostave. Za narudžbe koje Kupac plaća putem opće uplatnice ili Internet bankarstvom rok počinje od trenutka kada Na-ravni, Pribožič Dani s.p., primi uplatu na svoj žiroračun, a za narudžbe koje Kupac plaća kreditnom karticom ili gotovinom prilikom preuzimanja rok za dostavu nastupa sljedeći radni dan od izvršenja narudžbe. 

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Prodavatelj nije odgovoran za oštećenja koja se nalazi u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati uslugu kupcu i riješiti situaciju na zadovoljstvo kupca.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 15  dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. 

6.  VLASNIŠTVO

Naručeni proizvodi ostaju u vlasništvu Mali tragovi WEB SHOP-a do potpunog podmirenja iznosa narudžbe te Kupac nije u mogućnosti raditi preinake i slične radnje bez suglasnosti Mali tragovi WEB SHOP-a.

7.  POVRAT – ZAMJENA ILI RASKID UGOVORA I UPUTE

Kupac ima pravo na povrat proizvoda u roku od 14 dana (od datuma isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe)  bez navođenja razloga ako naručeni proizvod ne odgovara. Kada Kupac vraća robu ima dvije mogućnosti: zamjenu za neki drugi proizvod ili povrat uplaćenog iznosa (jednostrani raskid ugovora). 

8.    ZAMJENA

Kupac može zamijeniti proizvod u roku od 14 dana (od datuma isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe) bez navođenja razloga za bilo koji drugi proizvod iste, manje ili veće cijene. Kada je cijena zamjenskog proizvoda manja preplaćeni iznosa vraća se Kupcu na onaj način na koji je Kupac izvršio plaćanje, a kada je cijena zamjenskog proizvoda veća Kupac i Prodavatelj će se dogovoriti oko načina na koji Kupac želi izvršiti doplatu. Kada Prodavatelj zaprimi proizvod koji Kupac vraća, a Kupac želi zamjenski proizvod, Prodavatelj mu ga je dužan isporučiti u roku od 3-10 radnih dana od dana kad je zaprimio povrat. Prilikom povrata potrebno je proizvod vratiti u originalnoj ambalaži s deklaracijom i neoštećen na adresu  shop-a iz kojega je proizvod bioposlan. Kupac je odgovoran za umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda a koje je rezultat njegova korištenja i rukovanja. Kupac može Prodavatelja obavijestiti o namjeri zamjene putem telefona +386 070/280 888, e-mailom: info@malitragovi.eu.

9.   RASKID UGOVORA I UPUTE 

Kupac također može bez navođenja razloga u roku od 14 dana (od datuma isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe) vratiti proizvod i tražiti povrat uplaćenog iznosa, tj. jednostrano raskinuti ugovor.

Kako bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora mora o svojoj odluci obavijestiti Prodavatelja prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan.

Kupac proizvod vraća bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio odluku Prodavatelju o jednostranom raskidu ugovora. Prodavatelj će povrat novaca izvršiti nakon što zaprimi povrat proizvoda ili nakon što Kupac dostavi dokaz da je proizvod poslan Prodavatelju u roku od 14 radnih dana. Povrat uplaćenog iznosa vrši se  na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu.

Troškove povrata proizvoda snosi Kupac, a proizvod vraća bilo kojom dostavnom službom koja mu je najprihvatljivija. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.  

Prodavatelj je dužan, bez odgađanja, kupcu dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora elektroničkom poštom. Prodavatelj i Kupac će se izravno i suglasno dogovoriti o svim pitanjima, a ukoliko Kupac nije zadovoljan ishodom može podnijeti privatnu tužbu.

10.    REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na reklamaciju ako dođe do oštećenja na proizvodu. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na mail:Info@malitragovi,eu ili na adresu Dani Pribožič s.p., Gosposka ulica 27, 2000 maribor – Za web shop. Prije slanja proizvoda na reklamaciju, proizvod je potrebno očistiti i napisati pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija. U slučaju reklamacije Kupac vraća proizvod Prodavatelju na svoj troša i u slučaju odobrene reklamacije,  ćemo vam nadoknaditi troškove slanja. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka pisane reklamacije kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti Kupcu cjelokupan plaćeni iznos uvećan za zatezne kamate, računajući od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora.  Kada Prodavatelj zaprimi proizvod, slijedi postupak kontrole kvalitete kako bi se utvrdilo o kakvom je oštećenju riječ i da li je mogući popravak. Rok za rješavanje reklamacija je 15 radnih dana od zaprimanja proizvoda na reklamaciju.  Kupac ima pravo na reklamaciju za stvarne griješke 24 mjeseci od datuma kupnje.Prodavatelj nije odgovoran za mehanička oštećenja koja nastaju na gornjištu i donjištu kod trošenja, dječje igre, puzanja, skakanja, klizanja i sličnih aktivnosti koje mogu oštetiti proizvod. 

11.    ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Mali tragovi WEB SHOP se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima Kupaca, tako da prikuplja samo nužne osnovne podatke o kupcima/korisnicima koju su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.  

12.    PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Mali tragovi WEB SHOP može prikupiti određene podatke o vašim posjetima, kao što je naziv vašeg dobavljača internetskih usluga i Internet Protocol (IP) adresu preko koje pristupate Internetu; datum i vrijeme vašeg posjeta web-odredištu; stranice koje ste gledali dok ste bili na web-odredištu i internetsku adresu web-odredišta s kojeg ste se izravno povezali na naše web-odredište. Ovi se podaci koriste za poboljšanje i administraciju web-odredišta te analizu trendova.

13.    GOOGLE ANALYTICS

Na web stranici Mali tragovi u svrhu uvida u statistiku posjećenosti koristi se Google Analytics, usluga web analize Google Inc. (Google) Google Analytics omogućava uvid u posjećenost iz izvora kao što su pay-per-click mreže, e-mail marketing, display oglašavanje, web tražilice... Google ni u kojem slučaju neće dovesti Vašu IP adresu u vezu s ostalim Google podacima. 

14.    POSLOVNA ZAŠTITA PODATAKA

Tvrtka Na-ravni, Pribožič Dani s.p., radi u skladu sa zakonom i određenim odredbama zaštite podataka. Svi djelatnici shopa te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 15.    PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac može pisani prigovor podnijeti putem pošte ili elektroničke pošte. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti u roku od maksimalno 15 dana od dana kada zaprimi prigovor ili primjedbu. 
Adresa za pismeni prigovor: Na-ravni, Pribožič Dani s.p., Ulica Moše Pijada 27, 2000 Maribor, Slovenija.
E-mail za prigovor: info@malitragovi.eu16.    ON-LINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Komisija Europske unije uvela je pravila o digitalnim ugovorima radi pojednostavnjenja i promicanja pristupa digitalnom sadržaju i internetskoj prodaji diljem EU-a, a novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a.17.    NAPOMENE 

Zadržavamo pravo pogrešaka u opisima ili fotografijama artikala.18.    CIJENE I VALJANOST PONUDE 

Tvrtka je obveznik PDV-a. Cijene su izražene porezom na dodanu vrijednost. Cijene se mogu promijeniti bez prethodne najave. Mogući su kvarovi i za njih ne preuzimamo nikakvu odgovornost, osim za kvarove na proizvodu. Ako je cijena proizvoda koji ste naručili netočna, obavijestit ćemo vas i ponuditi vam mogućnost kupnje proizvoda po ispravnoj cijeni, što ćemo također naznačiti. Nećemo prodavati proizvod po cijeni koja bi štetila tvrtki ako je kupac pravovremeno obaviješten o nedostatku. Pridržavamo pravo ispraviti kvar u roku od tri radna dana od dana narudžbe. Zadržavamo pravo promjene tehničkih opisa i konfiguracija bez prethodne najave. Slike proizvoda su simbolične, ne predstavljaju stvarno stanje i ne jamče karakteristike proizvoda.